Error: Expected response code 200, got 400 The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.
Body:
The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.
Twentse Duikvereniging

Inloggen

 

 
Wachtwoord vergeten?

Laatste tweet

Vullen Flessen

De vereniging beschikt over een eigen compressorruimte waar ieder clublid zijn duikflessen kan laten vullen. Elke week zorgt het team van vulmeesters ervoor dat er iemand klaarstaat om de flessen van de leden te vullen.

In deze compressorruimte staat een hypermoderne compressor van het merk Bauer. Deze heeft een capaciteit van 250 liter per minuut. Tevens is de compressor voorzien van een automatische vochtafscheider en controle van de luchtkwaliteit, zodat de flessen altijd zijn gevuld met de beste kwaliteit (Twentse) lucht.

Om het vullen nog sneller te laten verlopen, zijn er een zestal bufferflessen aanwezig. Deze flessen hebben gezamenlijk een inhoud van 900 liter lucht! Deze buffers worden gevuld tot een druk van circa 245 bar.

Route

Komend vanaf het zwembad de Gildehauserweg oprijden. Voorbij de tennisbaan direct links- en weer rechtsaf de ” bossen” in. Het vulhok bevindt zich aan de linkerkant.

Toen het nog kon....

De eerste compressor stond opgesteld in de garage van de heer H. Maathuis. Deze is in 1987 verhuisd naar de voormalige machinekamer van het buitenzwembad te Losser. In de beginjaren van deze compressor (1978-1990) werd deze nog meegenomen op Hemelvaartkamp te Zeeland en werden de flessen met behulp van een aggregaat gevuld en konden de overige campinggasten meegenieten van de muziek van de draaiende motor.

In 1992 moest de compressor weg uit de ruimte, omdat deze gesloopt werd. In overleg met de gemeente is er een nieuwe compressorruimte gebouwd. Totdat deze klaar was heeft de compressor nog even in de grage van de heer J. Hoogendijk mogen staan. Na een grondige revisie kon de compressor in 1995 in het nieuwe complex plaatsnemen.

In 2003 werd heel Losser, en ook de TD, verrast met het nieuws dat het zwembad per direct dicht ging. Het was afgekeurd en het was niet meer veilig voor het personeel en de bezoekers. Er werd besloten om een nieuw zwembad te bouwen. Wederom moest de compressorruimte weg en opnieuw opgebouwd worden. Dit keer op Erve Kraesenberg (aan de achterkant van het zwembad), welke in 2007 in gebruik genomen is.