Error: Expected response code 200, got 400 The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.
Body:
The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.
Twentse Duikvereniging

Inloggen

 

 
Wachtwoord vergeten?

Laatste tweet

Twee sters duiker (Advanced Open Water diver)

Na het behalen van een één sters brevet is het toegestaan om zelfstandig te duiken, maar soms wil je meer! Zo kun je als twee sters duiker duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.

Bij voldoende interesse wordt er een twee of drie sters opleiding gestart. Ook als je al een brevet hebt van een andere organisatie of je hebt ooit al een NOB brevet gehaald, kun je natuurlijk instromen in een vervolgopleiding.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen (steeds bestaande uit theorie en praktijk, al dan niet in het zwembad):

Nachtduiken

Je leert hierin hoe je een nachtduik voorbereidt en op een veilige wijze uitvoert. Hierbij wordt veel aandacht besteedt aan het verkennen van de duikplek (ook bij daglicht), lichtbakens en onderwaterlampen.

Getijdenwater

Dit onderdeel is speciaal bedoeld om te kunnen duiken in getijdenwater zoals de Oosterschelde of de Noordzee. Hierbij is het absoluut noodzakelijk dat je een goede planning maakt, zodat je NIET duikt in de volle stroming.

"Als je buddy hulp nodig heeft..."

Een beetje cryptisch, maar dit onderdeel besteedt heel veel aandacht aan allerlei medische aspecten van het duiken en mogelijke complicaties die kunnen optreden. In het praktijkgedeelte wordt veel aandacht besteedt aan reddingshandelingen

Dieper duiken

Je één sters brevet gaat uit van een maximale duikdiepte van 20 meter. En dat is niet voor niets! Je hebt namelijk wel wat meer kennis én ervaring nodig om op verantwoorde wijze dieper te duiken. En dat is precies waar dit onderdeel over gaat.

Biologie

Je hebt na je eerste brevet al heel veel gedoken, maar bent voornamelijk bezig geweest met het duiken zelf, wennen aan apparatuur, diepte, zicht, etc. Tijdens deze lessen gaan we dieper in op datgene dat duiken interessant maakt, het onderwaterleven.