Error: Expected response code 200, got 400 The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.
Body:
The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.
Twentse Duikvereniging

Inloggen

 

 
Wachtwoord vergeten?

Laatste tweet

Geschiedernis

In 1975 werd de duiksport steeds populairder, waardoor de HSD (Hengelose Sport Duikers) het aantal leden niet meer aan kon en er al snel een wachtlijst ontstond. Hierdoor is er besloten, in samenwerking en overleg met het bestuur van de HSD, een nieuwe vereniging te starten met de mensen die op deze wachtlijst stonden. De TD was geboren!

Zwembad

Omdat er op de donderdagavond nog wel plek vrij was in het Twentebad, is er voor gekozen om van de donderdagavond de standaard trainingsavond te maken. Helaas was het maar mogelijk om één uur van het zwembad gebruik te maken. Er was behoefte aan meer. Daarom is er destijds gezocht naar een accommodatie welke meer mogelijkheden bood. Deze is ook gevonden, het zwembad in Losser waar de Twente Duikvereniging drie uur trainingstijd had.

De Lossenaren waren verrast; een duikvereniging in hun dorp? Dat kon toch nooit wat worden! Totdat de TD (Twentse Duikvereniging) besloot om een open dag te organiseren. Hier werd groots uitgepakt. Met een ouderwets duikpak kon men te water gaan om kennis te maken met het onderwaterleven. De belangstelling was groot en het aantal leden steeg.

Meer en meer nieuwe leden meldden zich aan bij de TD. Deze leden wilden allemaal een duikopleiding volgen om zelfstandig (dan wel in clubverband) te mogen en kunnen duiken. Om de nieuwe leden van hun behoeftes te kunnen voorzien, werd er een trainingscommissie in het leven geroepen. Deze verzorgden alle NOB trainingen binnen de TD.

't Grasbroek

Toen bij de aanleg van de snelweg A1 zand nodig was, is een zandafgraving bij Bornerbroek ontstaan ('t Grasbroek). Het was vrij om (na de afgraafwerkzaamheden) hier te duiken en dit werd door de leden van de TD ook veelvoudig gedaan. Later is er naast een zandafgraving een camping en recreatieplas ontstaan waarmee er afspraken zijn gemaakt. Tot op heden wordt er nog steeds in 't Grasbroek gedoken.