Error: Expected response code 200, got 400 The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.
Body:
The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.
Twentse Duikvereniging

Inloggen

 

 
Wachtwoord vergeten?

Laatste tweet

Drie sters duiker

De drie sters duikopleiding is een leergang van verdieping. In deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Je leert in het onderdeel “Redden” hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Ten slotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de drie sters duiker duikt binnen de nultijden.

Ook deze opleiding bestaat uit een aantal theorielessen, zwembad- en buitenwaterlessen. Als aanvulling op de drie sters opleiding is ook de specialisatie “Redden” verplicht. De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

De drie sters duiker aan de leiding

Als een drie sters duiker kom je vaak in de situatie dat je met lager gebrevetteerde duiker gaat duiken. Zelfs situaties met onervaren duikers zijn zeker niet uit te sluiten. In deze opleiding leer je omgaan met dit gegeven.

Decompressie

Dit onderdeel gaat dieper in op het fenomeen decompressie. Wat je niet leert zijn decompressieduiken; daar is een aparte specialisatie voor. Dit deel van de cursus leert je erg veel over decompressie, de geschiedenis ervan en de laatste inzichten en ontwikkelingen, die steeds aan verandering onderhevig zijn.

Je duikuitrusting

In dit hoofdstuk leer je heel veel over de duikuitrusting. De werking van ademautomaten, stab-jacks. Informatie over (droog)pakken en flessen.

Specialisatie - Redden

Deze specialisatie is verplicht voor het behalen van je drie sters brevet, maar eigenlijk erg nuttig voor iedere duiker. Je leert hier om te gaan met noodsituaties, alarmeren van hulpdiensten, zoekacties opzetten of uitvoeren. Daarnaast leer je adequaat te handelen als een slachtoffer op de kant is door bijvoorbeeld te reanimeren en/of zuurstof toe te dienen. Bij de TD doen we deze specialisatie al tijdens de twee sters opleiding.

Een belangrijk onderdeel van deze specialisatie is de reanimatie. Deze is geïntegreerd in de specialisatie “Redden” in de vorm van het DAN Basic Life Support. Daarin leren we je reanimeren (met erkend reanimatie-diploma), maar ook wondverzorging en stressmanagement.